Бруно Акрапович поиска националния на Босна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Предводителят на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович обяви, че се надява да получи предложение да оглави националния отбор на своята родина – Босна и Херцеговина

52-годишният бивш полузащитник Акрапович, който има 18 мача за националния тим на страната, смята, че вече е заслужил това след постигнатите успехи с Локомотив.

„Трябва да призная, че никой не ми се е обаждал, но също така се надявам с всички резултати, които съм постигнал, че това ще се случи един ден,” заяви Акрапович пред босненския „Спорт 1“.

“Спечелих в две поредни години Купата на България с Локомотив, спечелихме Суперкупата и бях избран за най-добър треньор в България.

“Пожелавам на всеки треньор на Босна и Херцеговина всичко най-добро и много успехи. Но аз също не мога да скрия това, което искам, така че ако дойде покана да стана национален селекционер, с радост ще приема“

„За мен националният отбор е на първо място. Когато играех за националния отбор, имах чувството, че целия свят е под мен.

“Спомням си как загрявах преди мача срещу Испания. Лежах на терена, а валеше дъжд. Аз гледах другите как загряват и си казах, че съм там, където винаги съм искал да бъда.

„Много съм щастлив, когато си спомням това и съветвам всеки млад играч да се стреми да играе за националния отбор, защото това чувство не може да бъде описано с адекватни думи.“

Акрапович обяви, че настоящата формация на Босна и Херцеговина има сили да се класира за финалите на европейското първенство.

„Националният ни отбор може да направи много. Плейофните мачове от Лигата на нациите са създадени за нас, с мотивацията, която не бива да се пропуска. С качеството на играчите, които имаме, мисля, че може да се класираме за Европейското първенство.

„Не бих искал да оказвам натиск, но съм реалист. Отборът е здрав, силен, нашите футболисти играят в силни отбори и мисля, че може да преодолеем Северна Ирландия, а след това и да празнуваме на финалите на баража.”