Бруно Акрапович поиска националния на Босна 1
0 0

Предводителят на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович обяви, че се надява да получи предложение да оглави националния отбор на своята родина – Босна и Херцеговина

52-годишният бивш полузащитник Акрапович, който има 18 мача за националния тим на страната, смята, че вече е заслужил това след постигнатите успехи с Локомотив.

„Трябва да призная, че никой не ми се е обаждал, но също така се надявам с всички резултати, които съм постигнал, че това ще се случи един ден,” заяви Акрапович пред босненския „Спорт 1“.

“Спечелих в две поредни години Купата на България с Локомотив, спечелихме Суперкупата и бях избран за най-добър треньор в България.

“Пожелавам на всеки треньор на Босна и Херцеговина всичко най-добро и много успехи. Но аз също не мога да скрия това, което искам, така че ако дойде покана да стана национален селекционер, с радост ще приема“

„За мен националният отбор е на първо място. Когато играех за националния отбор, имах чувството, че целия свят е под мен.

“Спомням си как загрявах преди мача срещу Испания. Лежах на терена, а валеше дъжд. Аз гледах другите как загряват и си казах, че съм там, където винаги съм искал да бъда.

„Много съм щастлив, когато си спомням това и съветвам всеки млад играч да се стреми да играе за националния отбор, защото това чувство не може да бъде описано с адекватни думи.“

Акрапович обяви, че настоящата формация на Босна и Херцеговина има сили да се класира за финалите на европейското първенство.

„Националният ни отбор може да направи много. Плейофните мачове от Лигата на нациите са създадени за нас, с мотивацията, която не бива да се пропуска. С качеството на играчите, които имаме, мисля, че може да се класираме за Европейското първенство.

„Не бих искал да оказвам натиск, но съм реалист. Отборът е здрав, силен, нашите футболисти играят в силни отбори и мисля, че може да преодолеем Северна Ирландия, а след това и да празнуваме на финалите на баража.”