Бундеслигата се рестартира на 15-ти май
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Немската Бундеслига ще бъде първото подновено първенство от европейския елит. Според информация на агенция „Ройтерс“ това ще стане още през следващата седмица.

Най-вероятната дата е 15 май, а кръгът ще бъде отворен с традиционен петъчен двубой. Официална информация се очаква утре, когато канцлерът Ангела Меркел ще съобщи как ще се отпуснат мерките в страната.

Всички отбори от първенството вече тренират, макар и при много строги мерки за сигурност. От вчера пълни тренировки започна и Падерборн 07.

Всички играчи и треньори на 36-те отбора от двете най-силни дивизии са тествани за коронавирус. Общата бройка на проверените е 1724 души. От тях едва 10 са заразени, като по информация на „Ню Йорк Таймс“ повечето от тях карат заболяването без проява на симптоми. Заразените са карантинирани за срок от 14 дни. Няма информация за конкретни имена, но се знае че в Кьолн има трима заразени – двама играчи и физиотерапевт.

Срещите ще се провеждат без публика. До края на първенството остават 9 кръга, както и още три мача от турнира за Купата на Германия.