Бундеслигата се поднови с реми между РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дербито на "Ред Бул Арена" в Лайпциг не излъчи победител

Отборите на РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен завършиха наравно 1:1 в първия мач за 2023 г. в немската Бундеслига. Двубоят от 16-ия кръг на първенството бе много оспорван, като Марсел Халстенберг и Чупо-Мотинг реализираха попаденията на “Ред Бул Арена” в Лайпциг.

Този резултат запази разликата от шест точки между двата отбора. Домакините останаха на третото място 29 пункта, докато Байерн събра 35 точки и има пет повече от втория Фрайбург, който е с мач по-малко.

Първото полувреме на срещата предложи по един точен удар, като Байерн се възползва от своя шанс. Ерик Максим Чупо-Мотинг даде аванс на баварците с попадение в 37-ата минута, възползвайки се от асистенция на Гнабри.

Седем минути след почивката РБ Лайпциг изравни. Доминик Собослай комбинира с Марсел Халстенберг, който с шут извън наказателното поле се разписа за 1:1. Така вратарят Ян Зомер допусна попадение в дебюта си за баварците, след като замени контузения Мануел Нойер, който счупи крак в паузата и е аут до края на сезона.

Треньорът на “червените бикове” Марко Розе често недоволстваше от отсъжданията на главния рефер и в 84-ата минута получи жълт картон. Преди това реферът Даниел Зиберт бе показал общо пет картона – два за домакините и три за гостите.

В следващия кръг на Бундеслигата, РБ Лайпциг е гост на Шалке 04, докато Байерн Мюнхен посреща Кьолн на 24 януари.