Бурен скандал заради отменен от ВАР гол на Али Соу
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шефът на съдиите в Русия призна за гафа

Отменен гол на гамбийския нападател Али Соу за Ростов при загубата с 1:0 в гостуването на Химки стана причина за огромен скандал в Русия.

Екс-голмайсторът на ЦСКА възстанови равенството двайсетина минути преди края, но след намесата на сдобилата се със скандална популярност система ВАР, попадението беше отменено заради засада.

 

Решението на ВАР предизивка сериозни възмущения от страна както на Ростов, така и на множество неутрални фенове, тъй като на кадрите се вижда, че Соу не е бил в позиция на засада.

Шефът на съдийския комитет в Руския футболен съюз (РФС) – Ашот Хачатурянц, също призна, че най-вероятно е направена грешка.

„Това е грешка на пръв поглед,” заяви Хачатурянц. “Проблемът е, че засадата се установява от ВАР. Тоест това е техническо решение, което остана на съвестта на специалистите от ВАР. Не знам и защо главният съдия не бе поканен сам да изгледа ситуацията.

“Не искам да произнасям присъда преди да сме анализирали в детайли ситуацията. Но може би си струва да говорим за ниската квалификация на онзи млад съдия, който седеше на ВАР.

“В тази връзка имам въпроси към отговорните лица, отговорни за обучението на специалисти. Ако нивото там е изключително ниско, това естествено не ме устройва!”

Както обикновено обаче, и Хачатурянц подкрепи системата ВАР.

“Истината е, че ВАР помага много,” допълни той. “Поправени са огромен брой грешки. Просто трябва да го приложите правилно.”