Бусато за мачовете в евротурнирите: За мен е сбъдната мечта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато направи пореден силен мач в четвъртък, когато “червените” надвиха малтийския Сиренс (2:1) в първия квалификационен кръг на Лига Европа. 29-годишният бразилски страж отрази дузпа на Да Силва в началото на второто полувреме, като по този начин резултатът остана 0:0.

Пред медиите в Бразилия, Бусато споделя, че е мечтал за подобен момент.

“Винаги съм мечтал кариерата ми да се развие така, че да играя за европейски отбор и да мога да участвам в Шампионската лига или Лига Европа. Да дебютирам в една от тези надпревари, като на всичкото отгоре спася дузпа, помагайки на отбора си да спечели, е невероятно“, заяви вратарят за dairiodabola.br.

„Не е никак лесно да се опишат такива чувства. Това е сбъдната мечта. Неизмерима радост е да премина на следващото стъпало. Нямам търпение за следващия двубой в Лига Европа. Скоро ще науча името на съперника”, заяви Бусато по повод жребия за втория квалификационен кръг в надпреварата, като в понеделник малко след 14:00 ч. “армейците” ще разберат следващия си опонент.

През изминалата кампания Бусато записа 24 шампионатни мача за ЦСКА, като в 17 от тях запази мрежата си суха. Той бе един от най-постоянните играчи на “червените” през сезон 2019/20. Бусато започва силно и новия сезон, а спасената дузпа срещу Сиренс накара бразилските журналисти да се разровят около него. Те разкриват, че не за първи път вратарят спасява удар от бялата точка.

В полуфиналите за купата на щата Гоянао, той успява да спаси две дузпи за неговия Апаресиденсе срещу Вила Нова. Тогава Бусато разкрива, че го е спасил 11-метровите наказателни удари благодарение на половинката си Даниела. Съпругата му винаги му помагала в подготовката за двубоите, като по собствено желание разучавала кои футболисти от съперниковия тим изпълняват дузпи и по какъв начин го правят.

“Но Даниела вече не помага на Бусато за това, тъй като в ЦСКА има достатъчно професионалисти, които се грижат вратарят да има тази информация, но си струва да се припомни старата история”, пишат в Бразилия.