Чеферин: Насладете се на финала – и нека най-добрият победи!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„От рекордните подвизи на Кристиано Роналдо в груповата фаза до безмилостната драма, осигурена от фазата на елиминациите, Евро 2020 зарадва и очарова от началото до края"

Евро 2020 очарова от началото до края. Това написа президентът на УЕФА Александър Чеферин преди финала на надпреварата тази вечер.

Шефът на европейската футболна надпревара изрази надежда Италия и Англия да направят запомнящ се последен мач на първенството.

„От рекордните подвизи на Кристиано Роналдо в груповата фаза до безмилостната драма, осигурена от фазата на елиминациите, Евро 2020 зарадва и очарова от началото до края. Сега настъпи моментът на истината за двата отбора, които ще оспорват трофея в двубой на емблематичния „Уембли“. След успеха на полуфиналите, тимовете са се подготвили за последното усилие, за да излязат победители и да вдигнат така желания трофей Анри Делон, зарадвайки своите фенове. Играчите, които ще излязат на финала, са на прага на европейската слава и футболно безсмъртие. Победителите ще запишат нова глава в аналите на европейската история на футбола и ще бъдат герои за милиони фенове. Евро 2020 омагьоса всички нас през последните четири седмици. Вече имаме безброй моменти, които запомнихме. Отбелязахме по подходящ начин 60-годишнината от първото Европейско първенство. Успех на финалистите. Насладете се на финала – и нека най-добрият победи!“, гласи писмото на президента на УЕФА.