Чеферин: Реал Мадрид, Барса и Ювентус могат да бъдат наказани
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Решението не е мое, а на Дисциплинарната комисия на УЕФА", заяви той

Президентът на УЕФА – Александър Чеферин потвърди, че Реал Мадрид, Барселона и Ювентус все още могат да бъдат изключени от Шампионската лига заради продължаващото им участие като създатели на т.нар. Европейска Суперлига.

Чеферин допълни, че решението дали ще има санкции срещу трите отбора не е негово, а на Дисциплинарната комисия на централата.

Съдът в Мадрид, към който трите клуба се бяха обърнали с обжалване, в крайна сметка свали ограниченията и даде зелена светлина на УЕФА да ги санкционира, ако бъде взето такова решение.

“Решението винаги може да бъде обжалвано, когато процесът приключи, но след това можем да действаме. Всеки клуб може да бъде наказан. Някои се съмняват в това, но те грешат. Правилата са еднакви за всички. Вярвате или не, но всички клубове се третират еднакво, независимо дали са от Словения, моята страна, или са някои от най-големите във футбола. На директен въпрос дали е възможно Реал Мадрид, Барселона и Ювентус да бъдат наказани, той отговори – Разбира се, че е възможно.”, заяви Чеферин.