Чеферин се превъзбуди за “новата” Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Най-висшият футболен чиновник в Европа опита (безуспешно) да даде съвет на Клоп и Гуардиола

Президентът на европейската футболна централа УЕФА – Александър Чеферин, досущ като рекламен агент, прехвали новия формат в ултра-комерсиалната Шампионска лига.

“В бъдеще големите клубове ще се срещат по-често, малките ще имат повече шансове да се класират и битката в групата ще е до края,” заяви Чеферин в интервю за “Гадзета дело Спорт”. Ще бъде грандиозно!

“Всеки иска повече мачове в турнирите, но никой не отстъпва. Клубовете искаха 10 мача в груповата фаза на Шампионската лига. Те ще имат осем, това е правилният брой.

“Местните първенства би трябвало да имат 18 клуба, но президентите не са съгласни. Те трябва да разбират, че местните купи са прекалено много.”

Чеферин скочи на мениджърите на Ливърпул – Юрген Клоп и Манчестър Сити – Пеп Гуардиола, които са категорични, че в днешно време водещите европейски клубове играят прекалено голям брой мачове.

“Лесно е винаги да атакуваш ФИФА и УЕФА, но нещата са прости,” заяви той. “Ако играеш по-малко, ще получаваш по-малко пари. Ако някой трябва да се оплаква, не са те, а работниците във фабриките, които получават по 1000 евро на месец.

Чеферин се изказа в защита на новия турнир на УЕФА – Лига на конференциите, който бе спечелен от Рома,

“Някои гений каза, че това е безмислена купа. Видяхте, че Рома и Фейенорд играха на финала, а това е финал, който може да стане в Лига Европа. Същият гений протестираше, че мачът се игра на малък стадион. Когато говорих с Жозе Моуриньо, той беше трогнат”.