google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Чехите се насочват към финалния мач от група F на Евро 2024 под сериозно напрежение

Феновете на Чехия ще видят приликите между тази еврокампания и тази през 2016 г., когато техният отбор не успя да спечели нито един от мачовете си в групата, като третият двубой тогава отново бе срещу Турция и чехите го загубиха. Те са в подобна ситуация след два мача от група F и са без победа преди сблъсъка тази вечер с турската селекция.

Чехия влиза в този мач със само 1 точка до името си, но ако успее а победи може да завърши на 2-ро място в групата, с изключение на сценарий, при който Грузия успее да надвие Португалия. В последния мач чехите успяха да стигнат само до равенство срещу Грузия, въпреки че като цяло представянето им на Еврото им бе стабилно. Те нямаха късмет срещу Португалия в първия сблъсък и загубиха след късен допуснат гол за 1:2.

Междувременно Турция все още има работа за вършене, преди да финализира своето място във фазата на елиминациите. След победата с 3:1 в първия мач над Грузия, те загубиха доста тежко с 0:3 от Португалия. Отборът има нужда от точка в мача с Чехия, за да е сигурен за класиране на 1/8-финалите. Като цяло Турция е в добра позиция за класиране напред и всичко, от което се нуждаят, е 90 минути пълна концентрация срещу Чехия.

Чехия загуби последните си три мача срещу Турция във всички турнири и задачата им да спечелят, за да продължат напред на Евро 2024, изглежда трудна. Все пак чешките футболисти ще дадат всичко от себе си, за да се преборят за успеха, а същото важи и за съперниците им от Турция.