Челси е новият фаворит за подписа на Жул Кунде
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Челси е фаворит за подписа на Жул Кунде, който също е трансферна цел на Арсенал и Манчестър Юнайтед

Според информация на испанската медия El Gol Digital , Челси изглежда има надмощие в надпреварата за подписа на бранителя Жул Кунде през летния трансферен прозорец. Защитникът на Севиля, който също е обект на интерес от страна на Арсенал и Манчестър Юнайтед, предпочита трансфер на “Стамфорд Бридж”.

Кунде бързо се утвърди като един от най-добрите млади защитници в Европа, радвайки се на страхотен прогрес, откакто се присъедини към Севиля от Бордо през лятото на 2019 г. Неговият напредък не само даде възможност на 22-годишния футболист да стане важна част от защитата на Севиля, но също така и да пробие във френския национален отбор.

Към днешна дата Кунде е записал 89 мача за Севиля, като има 6 гола и 2 асистенции. Развитието на младия и талантлив бранител през последните няколко години предизвика интереса на някои от най-големите клубове в света, включително големите отбори от Висшата лига като Арсенал, Манчестър Юнайтед и Челси.

Арсенал е един от ухажорите на Кунде , като интересът им към играча е разбираем. След като Давид Луис ще си тръгне от “Емиратс” това лято, артилеристите се нуждаят от дългосрочен заместник. И кой по-добър от един от най-добрите млади централни защитници във футбола, за да замени бразилския ветеран.

Манчестър Юнайтед и Челси, от друга страна, проявяват дългогодишен интерес към френския национал, но причините да го следят с повишено внимание не могат да бъдат по-различни. Манчестър Юнайтед има желание да подпише с по-надежден партньор за капитана Хари Магуайър, като Виктор Линдельоф и Ерик Байи често се представят колебливо.

Що се отнася до Челси, опитният Тиаго Силва е във финалната фаза на кариерата, а Сесар Аспиликуета също от грешната страна на 30, така че е разумно да се подсилят с играч като Кунде, който би могъл в следващите години да бъде ключовият футболист в отбраната на “сините”.

Сега топката е в полето на Челси, що се отнася до битката за подписа на Кунде, тъй като той предпочита да се присъедини към клуба от “Стамфорд Бридж”.