google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младежкият национал на Испания - Саму Омородион, преминава на "Стамфорд Бридж"

Входящите трансфери в Челси не спират – английският гранд се подсили с талантливия испански нападател Саму Омородион. “Сините” са финализирали преговорите с Атлетико Мадрид за подписа на нападателя и той ще премине на “Стамфорд Бридж” срещу сумата от 35 млн. паунда.

Байер Леверкузен и няколко други клуба са проявили интерес към Омородион, но 20-годишният нападател е избрал да премине в Челси. През миналия сезон, докато беше под наем в Депортиво Алавес, Омородион демонстрира таланта си, като вкара девет гола и записа една асистенция. Той имаше решаваща роля за финиширането на Алавес в първата половина на класирането на Ла Лига.

Атлетико Мадрид реши да продаде Омородион поради собствените си трансферни планове, по-специално пристигането на Хулиан Алварес от Манчестър Сити. Привличането на аржентинския нападател улесни решението на Атлетико да се раздели с талант като Омородион, който пък ще продължи кариерата си в английската столица.

Трансферът на Омородион в Челси е ясна индикация за целта на “сините” да привличат най-добрите млади таланти от цял ​​свят. Вземайки млад и обещаващ талант с дългосрочен договор, клубът демонстрира, че продължава да следва своята стратегия.