google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата английски гранда ще трябва да отделят 70 милиона евро, за да се сдобият с Федерико Киеза

Отборите на Челси и Ливърпул се интересуват от Федерико Киеза, пишат медиите в чужбина. Английските клубове имат желание да подсилят фланговете си през следващия трансферен прозорец и са насочили поглед към 25-годишния футболист на Ювентус. Междувременно италианският гранд е готов да се раздели с италианския национал срещу 70 милиона евро.

Федерико Киеза се присъедини към ториснкия гранд през 2020 г., след като преди това направи име в отбора на Фиорентина. Първоначално той се присъедини към Юве под наем, но трансферът стана постоянен през лятото на 2022 г. 25-годишният футболист беше в страхотна форма в първите сезони в Ювентус и дори помогна на Италия да спечели Евро 2020. Но след това нещата тръгнаха надолу заради контузии. Въпреки това, той успя да направи летящ старт на сезон 2023/24. Италианският национал участва в общо пет мача от Серия А и е допринесъл за пет гола. Той вкара четири пъти и също записа асистенция на името си.

Киеза прави чудеса за ‘старата госпожа’ този сезон и все още има повече от 18 месеца до края на договора си с клуба. Но 25-годишният играч може да напусне Юве в близко бъдеще. Ювентус не е в най-доброто финансово положение и според медията Fichajes може да продаде Киеза при оферта от 70 млн. евро. Челси и Ливърпул са два клуба, които се интересуват от 25-годишния футболист и вече научиха неговата цена.