Челси и Ман Сити пред повече от 16 000 зрители в Порто
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Цените на билетите за финала варират между 70 и 600 евро

Европейската футболна централа УЕФА обяви, че до 16 500 привърженици ще могат да присъстват на финала на Шампионска лига между Челси и Манчестър Сити, който ще се играе в Порто в събота.

Този брой зрители, разрешен след съгласуване с португалските власти, представлява една трета от капацитета на стадион “Драгао”, който е домакин на дуела за трофея.

Порто прие срещата по-рано този месец, след като първоначалният домакин – Истанбул, отпадна заради проблеми със справянето с коронавируса.

УЕФА вече разпреде по 6000 билета за всеки от двата финалиста, а към тях ще бъдат прибавени традиционните покани, както и “1700 билета, запазени за обществената публика”, които „ще бъдат продадени на първоначална база”.

Цената на билетите е между 70 и 600 евро, като за сравнение на финала на Лига Европа между Манчестър Юнайтед и Виляреал в Гданск ще се влиза с билети между 40 до 130 евро.

Освен това, заради пандемията, зрителите ще трябва да предоставят доказателство за отрицателен тест за COVID-19″, за да бъдат допуснати на стадиона.

Феновете, идващи от чужбина пък ще трябва да се съобразят с ограниченията при влизане на границата и изискванията, които ще бъдат в сила.

Португалия е в така наречения “зелен списък” на британското правителство, а това означава, че нито играчите, нито базираните от Великобритания запалянковци ще трябва да се карантинират при завръщането си у дома.