Челси и Манчестър Юнайтед преследват Ян Облак
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Словенският вратар е готов да напусне Атлетико Мадрид и да предприеме ново предизвикателство

Според информация на El Gol Digital, вратарят на Атлетико Мадрид Ян Облак е нетърпелив да се раздели с клуба през летния трансферен прозорец. Словенският вратар, който има освобождаващата клауза в размер на 120 милиона евро в договора си с мадридчани, е обект на интерес от Челси и Манчестър Юнайтед.

Ян Облак се превърна в един от най-добрите вратари в света, откакто се присъедини към Атлетико Мадрид през лятото на 2014 г. Колосална фигура между гредите, 28-годишният футболист има феноменален рекорд за Атлети, след като запази 154 сухи мрежи в 292 мача.

Облак обаче е разочарован, че Атлетико не е конкурентен в Шампионската лига. Ето защо словенският национал вече е готов да търси ново приключение, което даде тласък на Челси и Манчестър Юнайтед.

“Сините” от Лондон обаче разполагат с много обещаващ вратар в лицето на Едуар Менди. Привлеченият от Рен футболист се представя на много високо ниво на “Стамфорд Бридж” и спечели титулярното място в тима, докато Кепа Арисабала му е резерва.

Манчестър Юнайтед, от друга страна, може да има нужда от нов вратар, тъй като Давид де Хеа е изправен пред несигурно бъдеще на “Олд Трафорд”. Ако испанецът в крайна сметка бъде продаден, Манчестър Юнайтед ще трябва да укрепи вратарсия пост, дори ако Дийн Хендерсън получи статут на титуляр.

В момента изглежда, че Манчестър Юнайтед обмисля привличането на Облак, който е готов да се раздели с Атлетико Мадрид. “Червените дяволи” и Челси обаче ще трябва да платят голяма сума, за да го измъкнат от “Уанда Метрополитано”, като играчът вероятно ще има право да напусне само ако се задейства клаузата му за освобождаване от 120 милиона евро.

Подобна сума може да се окаже препъни камък както за Челси, така и за Манчестър Юнайтед в момент, когато пандемията от коронавирус е засегнала финансите на почти всеки клуб. Все пак предстои да видим дали някой от английските грандове ще направи оферта за Облак или Атлетико Мадрид може да накара да остане в клуба.