Челси има интерес към играч на Барселона за нов ляв бек
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Челси има интерес към футболиста на Барселона Марк Кукурела. Смята се, че 21-годишният играч е потенциална трансферна цел на “сините” за нов ляв бек за това лято.

Изглежда странно да мислим толкова напред, като се има предвид какво се случва в света в момента, но футболът все пак ще продължи. Марк Кукурела в момента играе под наем в Хетафе, а през сезон 2018/19 направи много силно впечатление за Ейбар, където изигра 31 мача.

Барселона не успя да му даде шанса, който заслужава, и не е изненада информацията на Goal.com, че Хетафе ще използва опцията да го купи за 6 млн. евро това лято.

Тогава той ще има откупна клауза на стойност 25 милиона евро в договора си – сума, която е привлекателна за Наполи и немските отбори, както и за Челси.

Все още се твърди, че Бен Чилуел и Алекс Телес са първи в списъка с приоритет за нов ляв бек в Челси, но Марк Кукурела изглежда много изгодна опция за “сините”. Това е играч, който наистина се е доказал в последните 2 години в Ла Лига.

Освен това Кукурела е на 21 години, което отлично се вписва във вижданията на мениджъра на Челси Франк Лампард. Наставникът обича да дава шанс на млади и талантливи футболисти, така че няма да е изненада лондончани да направят опит да закупят левия бек.