google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Челси има интерес към футболиста на Барселона Марк Кукурела. Смята се, че 21-годишният играч е потенциална трансферна цел на “сините” за нов ляв бек за това лято.

Изглежда странно да мислим толкова напред, като се има предвид какво се случва в света в момента, но футболът все пак ще продължи. Марк Кукурела в момента играе под наем в Хетафе, а през сезон 2018/19 направи много силно впечатление за Ейбар, където изигра 31 мача.

Барселона не успя да му даде шанса, който заслужава, и не е изненада информацията на Goal.com, че Хетафе ще използва опцията да го купи за 6 млн. евро това лято.

Тогава той ще има откупна клауза на стойност 25 милиона евро в договора си – сума, която е привлекателна за Наполи и немските отбори, както и за Челси.

Все още се твърди, че Бен Чилуел и Алекс Телес са първи в списъка с приоритет за нов ляв бек в Челси, но Марк Кукурела изглежда много изгодна опция за “сините”. Това е играч, който наистина се е доказал в последните 2 години в Ла Лига.

Освен това Кукурела е на 21 години, което отлично се вписва във вижданията на мениджъра на Челси Франк Лампард. Наставникът обича да дава шанс на млади и талантливи футболисти, така че няма да е изненада лондончани да направят опит да закупят левия бек.