Челси излъга Ливърпул и е на 1/4-на финал за ФА Къп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Челси победи Ливърпул с 2:0 и се класира за 1/4 финалите на ФА Къп. Първият гол на „Стамфорд Бридж“ отбеляза Вилиан в средата на първото полувреме, след грешка на Адриан. За 2:0 се разписа Рос Баркли, след страхотен индивидуален рейд.

„Мърсисайдци“ стартираха много мотивирано мача и наложиха натиск още от началните минути. В самото начало на срещата Зума сбърка и позволи на Садио Мане да овладее топката, но сенегалецът не успя да намери добро продължение на атаката. В 3-тата минута Рюдигер направи една грешка, която позволи на Мане да стреля от близко разстояние, но ударът му попадна в тялото на вратаря Кепа.

“Сините“ продължиха да имат проблеми в защита, но съумява да продуцират много ефикасни контраатаки. В 6-тата минута Рос Баркли изведе Педро. Испанското крило нахлу в наказателното поле, но Неко Уилямс възстанови позиция и изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар, Аспиликуета стреля, но топката мина на сантиметри от левия страничен стълб.

Още от първите минути и двата тима наложиха вихрено темпо, а топката почти не се разиграваше в средата на терена. В 11-тата Баркли шутира много силно, но в обсега на Адриан. Секунди по-късно и Вилиян пробва с силен изстрел, който накара вратаря на Ливърпул са направи едно от спасяванията на сезона. Адриян улови и хвърли към Неко Уилямс. „Червените“ не успяха да разиграят и след грешка на Фабиньо, Вилиян стреля отново. Топката летеше право към Адриян, който обаче не успя да я улови на време и след рикошет в тялото му, коженото кълбо попадна в мрежата на Ливърпул.

След гола, Челси продължи да атакува. Маркос Алонсо пробва да вкара от пряк свободен удар, но топката мина малко над напречната греда.

В 20-тата минута Ливърпул, като по чудо, не успя да изравни, след като достигна до 4 опасни ситуации в една атака. Първо топката достигна до Минамино, който се забави и не успя да стреля. Това обаче направи Мане от близо. Топката отиде в тялото на Кепа, отскочи в краката на Ориги, който също бе отказан от вратаря на Челси. Топката се върна в Къртис Джоунс, а ударът на младока отново бе отразен от Кепа Арисабалага. Испанецът определено бе решен да се бори за титулярното си място, след като в последните няколко мача, Лампард предпочита да залага на опитния Вили Кабайеро.

В 31-та минута Мане стреля, а Кепа направи поредното си блестящо спасяване. В края на полувремето Ливърпул постепенно установи игрово надмощие, но не създаваше кой знае какви опасности. Ориги имаше шанс да вкара след изпълнение на корнер, но ударът му мина над вратата.

Малко преде почивката Ковачич се контузи и принудително в игра се появи Мейсън Маунт. В началото на втората част и Вилиан изпита здравословен проблем и трябваше да бъде заменен от Жоржиньо.

След почивката Ливърпул продължи да търси изравняването, но лондончани бяха много добре групирани в отбрана. Челси правеше страхотни контраатаки и при една от тях се стигна до нарушение, от което Маунт стреля в гредата.

След страхотна контра дойде и вторият гол. Баркли получи в центъра, проби почти до наказателното поли и стреля в десния ъгъл на Адриян за 2:0.

Малко по-късно Педро имаше шанс да сложи точка на спора. При корнер за Ливърпул, топката бе изчистена и стигна ди испанското крило. Той се измъкна и проби чак до другата врата, но не успя да преодолее вратаря на Ливърпул.

Юрген Клоп реагира и пусна в игра Фирмино и Милнър, вместо Ориги и Джоунс. „Мърсисайдци“ продължиха да владеят повече топката, но нямаха идея как да отбележат. Челси път продължи да измъчва „червените“ с мълниеносни контра атаки. Едно от тях завърши с удар на Жиру. Адриан отклони топката и тя срещна гредата.

Гостите не можеха да измислят нищо интересно и в крайна сметка напълно заслужено Челси спечели и продължава напред в турнира.