Челси на Тухел продължава отличната си серия в Англия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" записаха чиста победа с 2:0 над Евертън

Челси записа чиста победа с 2:0 срещу гостуващия Евертън в двубой от 27-ия кръг на Висшата лига. Така лондончани са в серия от 11 поредни мача във всички турнири без загуба под ръководството на Томас Тухел, в които имат 8 победи и в 9 мача са без да допуснат гол. Челси вече е с актив от 50 точки на 4-ото място, докато 5-ият Евертън вече изостава с 4 точки на „сините“.

При центриране от корнер в 16-ата минута топката беше изчистена към Жоржиньо, който пробва директно изстрел от дъгата на наказателното поле, само че кълбото премина покрай десния страничен стълб.

Малко по-късно „карамелите“ получиха правото да изпълнят фаул на добра позиция за директен обстрел, но при последвалия удар Лука Дин нацели стената.

В 31-ата Калъм Хъдсън-Одой подаде на Маркос Алонсо, той комбинира с Кай Хаверц, а след удар на германеца топката се отби в Бен Годфри и вратарят Пикфорд нямаше шанс да реагира. Попадението пък беше записано като автогол на Годфри.

Джордан Пикфорд съхрани шансовете на своя тим с прекрасно спасяване в 41-ата минута след удар на Маркос Алонсо.

През второто полувреме отново Челси бе по-атакуващият тим, а в 51-ата Алонсо пробва изстрел от малък ъгъл от фаул, а вратарят на Евертън реши да изчисти в корнер, въпреки че топката излизаше в аут.

Две по-късно Хаверц вкара втори гол за „сините“, но след проверка с ВАР попадението бе отменено за игра с ръка на германския футболист.

Най-чистото положение за гостите дойде в 57-ата минута, когато Ричарлисон стреля неточно от линията на пеналта.

В 64-ата Пикфорд фаулира Каверц, за което лондончани получиха правото да изпълнят дузпа, а Жоржиньо бе точен от бялата точка минута по-късно.

В заключителните минути Тимо Вернер направи два сериозни пропуска. В 80-ата минута бившият футболист на Лайпциг се освободи от Бен Годфри, но стреля много слабо към Пикфорд, който без затруднения улови. Пет по-късно германецът отново не успя да преодолее стража на Евертън, а освен това след пропуска Пикфорд успя да спаси и след добавката на Канте.