Челси надигра Уулвърхемптън за да финишира в топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сините си осигуриха място в следващия сезон на Шампионска лига

Челси и Уулвърхемптън завършиха при резултат 2:0 в мач от последния кръг на Висшата лига. Резултатът откри Мейсън Маунт във първата минута от добавеното време на първото полувреме. Две по-късно Жиру удвои преднината на лондончани.

Победата гарантира мястото на Челси в следващото издание на Шампионската лига. „Сините“ заемат чeтвърта позиция, след като Манчестър Юнайтед надигра Лестър и също се класира за “турнира на богатите”. „Вълците“ пък финишират сезона на 7-ма позиция, с равни точки с Тотнъм (след като момчетата на Моуриньо завършиха наравно с Кристъл Палас), но с по-лоша голова разлика. Така Уулвс остава на една точка от ново класиране в Лига Европа.

Франк Лампард е направил само две промени, спрямо единадесеторката, която загуби с 5-3 гостуването на шампиона Ливърпул. На вратата се появява Вили Кабайеро. Кристиян Пулишич, който се включи много силно срещу мърсисайдци, започва вместо напускащия Уилиан.

Нуно Еспирито Санто също залага на схема 3-4-3. В атака се разчита на Диего Жота, Раул Хименес и Педро Нето.

Първата опасност дойде в 13-тата минута. Рийс Джеймс засече с глава центриране от фал, но ударът му мина над вратата на Патрисио.

В следващите минути двата тима се захапаха здраво в средата на терена, а опасните положения пред двете врати бяха рядкост.

В 39-тата Жиру стреля с глава, но не бе точен.

Най-интересните моменти от първото полувреме дойдоха в неговото продължение. Първо Мейсън Маунт изпълни прекрасно пряк свободен удар и матира Патрисио.

Три минути по-късно „сините“ организираха страхотна контраатака, Маунт намери Жиру, а френският нападател нямаше проблем да реализира, останал очи в очи с вратаря.

В 58-тата Диего Жота проби и стреля от границата на наказателното поле, но Вили Кабайеро бе чудесно пласиран и спаси с лекота.

В 75-тата Маркус Алонсо бе намерен, със чудесно центриране, в наказателното поле, но ударът му с глава мина доста над напречната греда.

“Вълците” отговориха с удар на Вили Боли с глава от точката за дузпата. Ударът обаче попадна в центъра на вратата, където Кабайеро улови необезпокоявано.

В ответната атака Мейсън Маунт показа чудесни индивидуални умения, преодоля няколко футболисти на гостите и стреля от дистанция, но топката премина на сантиметри от лявата греда.

В продължението Челси имаше чудесен шанс да отбележи, но при контраатака трима на трима, Тами Ейбрахам взе грешното решение да стреля, вместо да потърси свой съотборник на по-добра позиция.

Стартови състави:

Челси: Кабайеро, Аспиликуета, Рюдигер, Зума, Джеймс, Жоржиньо, Ковачич, Алонсо, Маунт, Жиру, Пулишич;

Уулвърхемптън: Патрисио, Боли, Коуди, Сайс, Дохърти, Дендонкер, Невеш, Кастро, Нето, Хименес, Жота;