Челси не се отказва от Енцо Фернандес – предложи Зиеш в замяна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" са включили Зиеш в последната си оферта за Енцо Фернандес от Бенфика

Според италианското издание Calciomercatoweb, Челси е предложил на Бенфика 100 милиона евро плюс Хаким Зиеш, за да подпише с 22-годишния световен шампион Енцо Фернандес в последните дни на зимния трансферен прозорец. В информацията на медията се пише, че Челси отново е започнал офанзива за трансфер на звездата на Бенфика, след като преговорите се провалиха по-рано този месец.

22-годишният Фернандес привлече вниманието на Челси по време на Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар по-рано тази година, където той помогна на своята страна Аржентина да вдигне трофея, както и спечели наградата за най-добър млад играч на турнира.

“Сините” бяха свързвани с младата звезда на Световното първенство почти през целия трансферен прозорец, но не успяха в предишната си оферта да подпишат с аржентинския плеймейкър, чийто договор съдържа освобождаваща клауза от 120 милиона евро. Бенфика бяха категорични, изисквайки клаузата да бъде изплатена изцяло, за да се раздели с Фернандес.

До момента Челси привелече шестима нови играчи през януари, включително Михайло Мудрик, Беноа Бадиашиле и Жоао Феликс, харчейки над 150 милиона евро в този прозорец.