Челси няма да спира с трансферите и през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Енцо Мареска потвърди, че ще се търсят още нови играчи, за да се стигнат Манчестър Сити и Арсенал

Треньорът на Челси, Енцо Мареска, сподели, че клубът възнамерява да привлече още играчи през следващата година, за да намали изоставането си от лидерите във Висшата лига – Манчестър Сити и Арсенал.

През това лято Челси за пореден път направи значителни инвестиции на трансферния пазар, похарчвайки 219 милиона паунда – най-голямата сума сред английските клубове в три от последните четири прозореца. Въпреки това, Мареска вярва, че “сините” все още не са готови да се конкурират с отборите на Пеп Гуардиола и Микел Артета, които заемат първите две позиции в лигата.

“Имаме много добър отбор, но клубове като Манчестър Сити и Арсенал са по-напред от нас. Ако продължим да се подобряваме, можем постепенно да се доближим до тях. Но е ясно, че в момента те са на по-високо ниво,” коментира Мареска.

Треньорът подчерта важността на стабилността в тези клубове: “Сити е с един и същ мениджър вече девет години, а Арсенал – пет. Останалите отбори, включително и ние, имат нужда от повече време.”

Мареска също така разкри плановете за трансферните прозорци през януари и следващото лято: “След последния летен прозорец, целта ни е да правим по-малко, но по-конкретни трансфери. Надявам се да го постигнем.”