google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Отборите на Астън Вила и Челси завършиха при резултат 1:2 в мача си от 30-тия кръг от Висшата лига.

Кортни Хаус откри резултата в 43-тата минута. След час игра Пулишич изравни, възползвайки се от прекрасно центриране на Аспиликуета. Две минути по-късно Жиру отбеляза, след брилянтна многоходова атака, за да направи обрата за лондончани пълен.

Трите точки помагат на Челси да възстанови преднината си от 5 точки пред Манчестър Юнайтед, в битката за топ 4. Лондончани скъсяват и дистанцията от 3-тия Лестър на само три пункта. Астън Вила остава на 19-тата позиция. Бирмингамци са с една точна под спасителната зона.

Наставникът на домакините Дийн Смит пусна същата единадесеторка, която завърши наравно със Шефийлд Юнайтед през седмицата. Франк Лампард пък заложи на Нголо Канте, въпреки че французинът води по-малка подготовка, тъй като бе задържан повече време под карантина. На терена са и Оливие Жиру и Вилиан, който са с изтичащи договори в края на месеца. Педро, който ще продължи кариерата си в Рома, пък е на резервната скамейка. Аут за мача е Жоржиньо, който изтърпява наказание.

Съвсем очаквано, двубоят започна с натиск на Челси, който обаче не доведе до нищо опасно. В първите 20 минути, двата тима не успяха да отправят точен удар или да създадат някакво по-опасно положение.

В 21-рата Мейсън Маунт отправи силен удар, но вратарят на Вила Ниланд бе на мястото си и отрази. Стражът можеше да подари гол за Челси в 30-тата минута, след като изпусна топката, но успя да я улови, преди тя да е преминала голлинията.
Домакините се бяха прибрали и разчитаха основно на контраатаки.

В 39-тата Маунт напредна отдясно и навлезе в наказателното поле, след което опита пас към Лофтус-Чийк, но топката дойде твърде дълга за съотборника му.

Доста изненадващо Вила нанесе първия удар в мача. В 43-тата минута Луис центрира в наказателното поле, където Ел Гази стреля с глава, но Кепа спаси. Топката се отклони към Кортни Хаус, който прониза мрежата на „сините“.

Челси продължи да е по-дейният отбор и през втората част, но опасните атаки идваха рядко. Лампард опита да потърси обрат, пускайки в игра Рос Баркли и Кристиян Пулишич, вместо Ковачич и Лофтус-Чийк. Няколко минутки след това, промените дадоха резултат.

В 60-тата минута топката достигна до Аспиликуета на дясното крило, испанецът центрира мигновено към задна греда, където оставения сам Пулишич засече за да изравни резултата от 3-4 метра. След още две минути Челси направи пълен обрат, чрез Оливие Жиру. Лондончани разиграха страхотно, топката отново попадна в Аспиликуета, който подаде към Жиру. Френският нападател се завъртя красиво и стреля, а с помощта на рикошет, ударът му стана неспасяем за вратаря на Вила.

В 84-тата минута Ниланд успя да докосне топката, след много силен удар на Уилиан, и тя мина на няколко сантиметра над вратата на Вила.

Три минути преди края Хота Пелетейро за малко да се възползва от грешка на Кристенсен, но ударът му премина покрай дясната греда на Кепа.

Стартови състави:

Астън Вила: Ниланд, Хаус, Конса, Мингс, Таргет, Луис, Макгин, Хуриане, Ел Гази, Дейвис, Грийлиш;

Челси: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Алонсо, Канте, Лофтус-Чийк, Ковачич, Вилиан, Маунт, Жиру