Челси оглави класирането в Англия след чиста победа над Нюкасъл
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" спечелиха визитата си с 2:0 благодарение на автогол на Фернандес и попадение на Тами Ейбрахам

Челси оглави класирането във Висшата лига след успех с 2:0 като гост на Нюкасъл в двубой от 9-ия кръг на шампионата. Федерико Фернандес си отбеляза автогол в 10-ата минута, а Тами Ейбрахам удвои преднината на „сините“ в 65-ата след страхотен пробив на Вернер. Тимът на Франк Лампард събра 18 точки в актива си, колкото има и Лестър, но тимът от „Стамфорд Бридж“ е с по-добра голова разлика. Нюкасъл остава 13-и с 11 точки.

Срещата започна с натиск на гостите, като в 4-ата минута Карл Дарлоу трябваше да се намесва след техничен удар по земя на Тимо Вернер.

Пет по-късно Зиеш центрира добре в наказателното поле, където Тами Ейбрахам засече с глава, но в обсега на вратаря, който изби в корнер. Последва късо изпълнение от ъгловото флагче, топката бе разиграна отдясно и бе пратена към далечната греда, където Федерико Фернандес опита да изчисти, но доста неумело и прати в собствената си врата.

Пред лондончани се откри нова възможност за гол в 30-ата минута, но Тимо Вернер направи сериозен пропуск в близост до точката за дузпа, пращайки на метри встрани от целта.

След почивката домакините се активизираха и имаха превес във владеенето на топката, но устремът им бе спрян в 65-ата минута. Вернер организира бърза контра, нахлу в половината на Нюкасъл, задържа между двама бранители и пусня по земя за включилия се отдясно Ейбрахам, който порази Дарлоу за втори път в мача.

Късметът обърна гръб на Нюкасъл и в 72-ата, когато Шон Лонгстаф с мощен шут от дистанция разтресе напречната греда.

Резултатът остана непроменен и Челси си тръгна с трите точки от “Сейнт Джеймсис Парк”.