Челси отнесе Юве у дома и вече гледа към следващата фаза в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Чалоба, Рийс Джеймс, Хъдсън-Одой и Вернер бяха точни за "сините".

Европейският шампион Челси разпиля Ювентус с 4:0 на “Стамфорд Бридж” в двубой от група “Н” на Шампионската лига. По този начин “сините” от Лондон си гарантираха продължаване към 1/8-финалите в надпреварата, а вече са и фаворит за първата позиция в крайното класиране. Възпитаниците на Томас Тухел имат 12 точки в актива си, колкото и “Старата госпожа”, но английският гранд има по-добри показатели при директните мачове.

Домакините излязоха напред в резултата в 25-ата минута, когато Трево Чалоба се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Юве и от близка дистанция не сбърка – 1:0.

В 56-ата минута Рийс Джеймс получи хубав диагонален пас в предни позиции. Той овладя добре топката на гърди и с хубав изстрел от воле разпечата за втори път вратата на Войчех Шчесни.

Само 2 минути по-късно Челси нанесе нов удар по амбициите на “бианконерите”. Лофтъс-Чийк успя да намери Калъм Хъдсън-Одой, който от изгодна позиция направи преднината на своя тим класическа.

Дълбоко в добавеното време Хаким Зиеш изведе по страхотен начин в предни позиции Тимо Вернер, а нападателят не сбърка, оформяйки впечатляващия резултат – 4:0.