Челси поиска мача с Боро при закрити врата, получи бърз отговор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"В момента чакаме официална информация от ФА за следващите стъпки, но бъдете сигурни, че Мидълзбро ще се противопостави най-категорично на действията на Челси“, написаха от „Ривърсайд“

Ръководството на Челси поиска официално срещата от четвъртфиналите на ФА Къп срещу Мидълзбро да се играе при закрити врата. Причина за това желание на „сините“ е, че след санкциите, наложение срещу собственика Роман Абрамович през миналия четвъртък, клубът няма право да продава билети нито за домакинства, нито за гостувания.

„Важно е за турнира мачът срещу Мидълзбро да се състои, но с изключително нежелание молим борда на ФА да нареди този двубой да се изиграе при закрити врата заради спортния интегритет. ФК Челси разбира, че подобен развой ще има огромно влияние върху феновете на Мидълзбро, какво и върху нашите привърженици, които вече са закупили ограничен брой билети преди налагането на санкциите. Вярваме обаче, че това е най-справедливият начин на действия в сегашните обстоятелства“, пише в официалното съобщение на клуба.

Реакцията на Мидълзбро не закъсня. Отборът от Чемпиъншип обяви, че за няма вина за ситуацията на „Стамфорд Бридж“ и няма причина да бъдат наказвани неговите фенове.

„Всички заинтересовани са добре запознати с причините, поради които Челси е санкциониран, и че това няма нищо общо с футболен клуб Мидълзбро. Да се предполага, че Мидълзбро и нашите фенове трябва да бъдат наказани, е не само крайно несправедливо, но и напълно неоснователно. Като се имат предвид причините за тези санкции, изглежда изключително иронично това, че Челси се позовава на принципите на почтеността в спорта, мотивирайки искането си за това двубоят да се проведе при закрити врата. В момента чакаме официална информация от ФА за следващите стъпки, но бъдете сигурни, че Мидълзбро ще се противопостави най-категорично на действията на Челси“, написаха от „Ривърсайд“.

Снимка: Reuters