Челси проявява интерес към мексикански национал от Порто
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хесус Корона е в полезрението на тима от Западен Лондон

Английският гранд Челси се интересува от мексиканския национал Хесус Корона. 28-годишният футболист, който защитава цветовете на Порто, е доста поливалентен играч. Той може да се подвизава както като дясно крило, така и като десен халф-бек. Футболистът на “драконите” прави доста силен сезон, като има на сметката си 3 гола и 11 асистенции в 40 двубоя във всички състезания.

Тимът на Челси ще имавъзможността да се запознае в детайли с качествата на Корона, когато се изправи срещу Порто на ¼-финалите в Шампионската лига следващият месец.

Според „O Jogo“, мексиканското крило има записана клауза за откупуване в контракта си на стойност от 21.4 млн. британски лири. Тази клауза обаче ще е активна само до месец юни, като след това цената му ще се повиши. Всеки клуб, който желае да си осигури услугите на Корона, след този срок, ще трябва да заплати 34 милиона паунда на португалския гранд.

Хесус Корона играе в Порто от 2015 година, когато бе привлечен от Твенте с трансфер на стойност 12 млн. евро. 28-годишният футболист пристигна в Европа през 2013 година, след като нидерландският тим го закупи от Монтерей за сумата от 3.5 млн. евро.