Челси разби Манчестър Юнайтед и е на финал на “ФА Къп”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Челси се класира на финала на “ФА Къп”, след като победи Манчестър Юнайтед с 3:1 на стадион “Уембли” във втория 1/2-финален двубой от състезанието. Така финалът на турнира ще предложи лондонско дерби, след като “сините” ще спорят за трофея с Арсенал, който вчера надви Манчестър Сити с 2:0. За отбора на Челси това ще бъде 14-то участие на финала на “ФА Къп”.

Воденият от Франк Лампард отбор изигра силен мач, за да сложи край на серията от 19 мача без загуба на “червените дяволи”. Освен това Челси взе реванш от Ман Юнайтед за трите загуби до момента през сезона, които тимът на Оле Гунар Солскяер нанесе на лондончани. До голяма степен с вина за загубата на “червените дяволи” е вратарят Давид де Хеа, който направи две слаби намеси при първите два гола на “сините”.

В стартовите състави на двата отбора имаше промени, като за Ман Юнайтед място сред титулярите получиха Брендън Уилямс, Неманя Матич, Фред, Даниел Джеймс и Ерик Байи. Оле Гунар Солскяер остави на пейката Пол Погба, Антони Марсиал и Мейсън Грийнууд, което даде отрицателно отражение на представянето на “червените дяволи”.

Мениджърът на Челси Франк Лампард пък направи три промени, след като Вили Кабайеро, Рийс Джеймс и Мейсън Маунт започнаха от първата минута за сметка на Кепа, Рубен Лофтъс-Чийк и Кристиан Пулишич.

Челси имаше леко предимство в началото на срещата, а Рийс Джеймс и Маркос Алонсо имаха добри шансове да открият резултата. Едва в 32-рата минута “червените дяволи” отправиха първи точен удар чрез Бруно Фернандеш, като вратарят Кабайеро успя да се намеси добре.

В края на полувремето се получи свиреп сблъсък между Байи и Магуайър, като за няколко минути играта бе прекъсната. Главният съдия Майк Дийн даде сериозно продължение на първата част. В 11-ата минута на добавеното време Оливие Жиру откри резултата след асистенция на Аспиликуета и лоша намеса на Давид де Хеа – 0:1.

Втората част започна по кошмарен начин за тима на Оле Гунар Солскяер. Още в 46-ата минута Челси вкара второ попадение. Мейсън Маунт удвои аванса на “сините” с шут от 25 метра и много слаба реакция на Давид де Хеа – 0:2.

В 58-ата минута на срещата, Челси можеше да сложи точка на спора, но този път Де Хеа се прояви на ниво при удар на Оливие Жиру. Малко след това удар на Хари Магуайър с глава излезе в аут и резултатът остана непроменен.

В 74-ата минута ударът на Хари Магуайър този път влезе в мрежата, но за съжаление в собствената му врата, с което авансът на Челси стана класически и интригата в срещата приключи – 0:3.

В 85-ата минута Ман Юнайтед получи дузпа за нарушение на Калъм Хъдсън-Одой в наказателното поле. Бруно Фернандеш не сбърка от бялата точка и вкара почетното попадение за “червените дяволи”, с което бе оформен и крайният резултат 1:3.