Челси с класика над Уест Хем, Джаксън се развихри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят на "сините" вкара два бързи гола за успеха с 3:0

Челси постигна категорична победа с 3:0 като гост на Уест Хем в лондонското дерби от петия кръг на Висшата лига. Централният нападател Николас Джаксън беше героят за “сините”, след като реализира първите две попадения. Коул Палмър добави още един гол, с което Челси затвърди доминацията си в мача.

С този успех отборът на Енцо Мареска събра 10 точки и се изкачи на второ място във временното класиране, само на две точки зад лидера Манчестър Сити, който има мач по-малко. Уест Хем, от своя страна, е на 14-о място с едва четири точки от началото на сезона.

Челси поведе рано на “Лондон Стейдиъм”, като още в 4-та минута Джейдън Санчо подаде перфектно на Нико Джаксън, който навлезе в наказателното поле и откри резултата – 0:1.

В 18-та минута Мойсес Кайседо изпрати дълго подаване към Джаксън, който за пореден път се измъкна от защитата на Уест Хем и с елегантен удар покачи на 0:2.

Само минута след началото на второто полувреме, Джаксън асистира на Коул Палмър, който беше забравен от защитата на “чуковете” и отбеляза третото попадение за Челси, оформяйки крайния резултат – 0:3.