Челси се прицели в една от звездите на Бенфика
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Челси се е насочил към полузащитника на Бенфика Юлиан Вайгъл като алтернатива на Деклан Райс

Според The Telegraph, отборът на Челси обмисля изненадващ трансфер на Юлиан Вайгъл. Полузащитникът на Бенфика е определен като алтернатива за топ трансферата им цел Деклан Райс, тъй като Томас Тухел се стреми да подсили поста на дефанзивния халф за следващия сезон.

Вайгъл има добри отношения с Тухел и затова “сините” се насочват към него. Всъщност полузащитникът беше привлечен в Борусия Дортмунд от германския тактик до 2015 г. Той се радваше на силен период при Тухел, превръщайки се в един от най-добрите млади таланти в Германия в средата на терена, но след напускането на специалиста играчът имаше трудни моменти на ‘Сигнал Идуна Парк’.

При треньори като Питър Бош и Лусиан Фавър, Вайгъл не успяваше да покаже своите качества и това го принуди да премине в Бенфика през януари 2020 г. Този трансфер бе добър за футболиста и е ключов играч в средата на терена за отбора от Лисабон, записвайки 63 мача за клуба.

По време на престоя си в Португалия, Юлиан Вайгъл също значително подобри физиката и агресията си, което го направи много по-завършен халф, отколкото беше в Борусия Дортмунд. Следователно интересът на Челси към Вайгъл едва ли е изненадващ. “Сините” се подготвят за продажбата на няколко играчи в средата на терена лято, включително Тиему Бакайоко и Рос Баркли. Това подчертава необходимостта от нов халф, който може да осигури конкуренция за Жоржиньо, и именно там Вайгъл може да се окаже отличен избор за Челси.

25-годишният футболист е наясно с изискванията на Томас Тухел и би трябвало да се установи много бързо в Челси. “Сините” вече се подсилиха с доста играчи от Германия, така че играч като Вайгъл трябва да се впише добре, въпреки липсата на опит в английския футбол.

Остава да видим обаче колко ще поиска Бенфика за трансфер на Вайгъл това лято, като се има предвид фактът, че играчът има договор с клуба до 2024 г.