Челси си гарантира място в топ 3 след равенство с Лестър у дома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
На мача срещу "лисиците" присъстваше и новият собственик на "сините" - Тод Боели.

Отборите на Челси и Лестър Сити не се победиха, завършвайки наравно 1:1 на “Стамфорд Бридж” в двубой от предпоследния кръг в английската Висша лига.

С днешния резултат „сините“ до голямата степен си гарантираха третата позиция, тъй като те са със 71 точки, на 3 пред четвъртия Тотнъм, но имат и сериозно предимство в головата разлика.

Гостите успяха да поведат в резултата още в 6-ата минута, когато Джейм Мадисън елиминира с хубав финт съпротивата на състезател на домакините и с мощен шут не остави никакви шансове на Менди.

Тимът на Челси отвърна на предизвикателството само 3 минути по-късно с коварен изстрел от дистанция на Трево Чалоба, който обаче бе спасен от Каспер Шмайхел.

В 31-ата минута Тиаго Силва бе намерен с добро центриране в наказателното поле на Лестър, но защитникът не сполучи с изпълнението си.

Възпитаниците на Томас Тухел върнаха равенството на таблото в 34-ата минута. Канте намери добре Рийс Джеймс, който пък пусна топката в наказателното поле, където Маркос Алонсо от воле разпечата вратата на Шмайхел.

След точно час игра Хаким Зиеш предостави страхотно подаване за Ромелу Лукаку, но белгиецът с глава и не намери целта.

До края на срещата Рийс Джеймс и Чалоба опитаха да затруднят Шмайхел с нови удари, но до гол не се стигна и така двата тима си разделиха по точка на “Стамфорд Бридж”.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Челси: Менди, Чалоба, Рюдигер, Силва, Джеймс, Жоржиньо, Канте, Алонсо, Зиеш, Лукаку, Пукишич

Мениджър: Томас Тухел

Лестър: Шмайхел, Еванс, Фофана, Амарти, Менди, Томас, Мадисън, Дюсбъри-Хол, Кастан, Варди, Ихеаначо

Мениджър: Брендън Роджърс