Челси ще се раздели с шестима играчи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Челси ще се раздели с доста ненужни играчи през лятото, като според информацията на “Сън” шестима футболисти ще напуснат ‘Стамфорд Бридж’. Става въпрос заиграчи, на които мениджърът на тима Франк Лампард разчита много малко.

Нападателят Миши Батшуай е един от шестимата, които ще си тръгнат от Челси. Халфовете Виктор Моузес, Дани Дринкуотър и Тиeмуе Бакайоко, както също не попадат в плановете на Франк Лампард. Той е готов да се раздели и с бранителите Давиде Дзапакоста и Емерсон Палмиери, които не могат да се преборят за титулярно място в клуба.

С продажбата на тези шест футболисти в Челси се надяват да натрупат средства за сериозната селекция, която по всяка вероятност ще включва нападателя Тимо Вернер от РБ Лайпциг, защитника Бен Чиуел от Лестър и младата немска звезда Кай Хавертц от Байер (Леверкузен). Клубът вече има едно ново попълнение за новия сезон – това е халфът Хаким Зиеш от Аякс за 45 милиона лири.

“Сън” твърди, че в Челси се надяват да вземат около 30 милиона лири за Бакайоко, 15 милиона за Батшуай, около 10 млн. за Моузес и около 20 милиона за Емерсон. Дринкуотър и Дзапакоста стават свободни агенти и клубът ще ги освободи, с което ще има средства за заплати на нови футболисти.