Челси взе мечтан реванш срещу Лестър въпреки Шмайхел и ВАР
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" с изключително важен успех в битката за Топ 4 в Премиър Лийг

Челси спечели с 2:1 домакинството си на Лестър в мач от 37-ия кръг на Висшата лига и направи огромна крачка към класиране в Топ 4 и Шампионска лига за следващия сезон. С победата си тази вечер възпитаниците на Томас Тухел изместиха Лестър от третото място в класирането, като събраха 67 точки и имат една повече от “лисиците”, а петият Ливърпул остана на четири пункта от “сините”, но пък е с мач по-малко.

Двубоят на “Стамфорд Бридж” бе много динамичен, като през първото полувреме два гола на “сините” бяха отменени и не бе отсъдена дузпа в тяхна полза. Все пак в началото на втората част Челси откри резултата чрез Рюдигер, а след това Жоржиньо се разписа от дузпа, преди Ихеначо да вкара почетното попадение за “лисиците”.

Воденият от Томас Тухел отбор изигра много силни първи 45 минути. “Сините” създаваха положение след положение пред вратата на Каспер Шмайхел, който за пореден мач бе на висота и направи отлични спасявания. В 9-ата минута стражът на гостите отрази мощен шут на Канте.

В 18-ата минута Тилеманс фаулира Тимо Вернер в наказателното поле, но дузпа за домакините е бе отсъдена. Три по-късно Челси вкара попадение чрез Вернер, но при подаването към него той бе в засада.

Малко след това Шмайхел направи ново страхотно спасяване при силен удар на Маунт. В 32-рата минута Канте напусна терена поради контузия, а на негово място се появи Ковачич.

В 34-ата минута Вернер прати топката в мрежата на гостите, но попадението бе отменено след намесата на ВАР, която показа игра с ръка на немския нападател. В края на полувремето пък Пулишич не успя да засече топката в мрежата след остро подаване на Маунт.

В началото на второто полувреме логичното се случи и Челси откри резултата. Антонио Рюдигер засече с коляно в мрежата на Шмайхел след центриране на Чилуел от корнер – 1:0.

Тимът на Томас Тухел продължи да доминира и се опитваше да реши мача. “Сините” удвоиха аванса си в 76-ата минута с гол от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Фофана срещу Вернер. С изпълнението се нагърби Жоржиньо, който по хлъднокръвен начин прати топката в мрежата за 2:0.

В 76-ата минута Рийс Джеймс направи рисковано подаване, след което Ндиди отне топката от Ковачич и комбинира с Ихеначо, който от чиста позиция преодоля Едуар Менди – 2:1. С това попадение нападателят на Лестър постави рекорд, отбелязвайки попадение във всеки един от седмицата през сезона във Висшата лига.

В добавеното време на срещата напрежението ескалира и се заформи скандал на терена между двата отбора. Реферът Майк Дийн показа жълт картон само на резервата на гостите Даниел Амартей. В оставащите секунди Челси задържа аванса си и се поздрави с успеха.