Челси загуби от Астън Вила, но все пак завърши сезона в Топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" допуснаха поражение с 1:2, но се класират в Шампионска лига заради загуба на Лестър от Тотнъм

Челси завърши в Топ 4 сезона във Висшата лига, въпреки че в последния си двубой от кампанията тимът на Томас Тухел претърпя поражение с 1:2 като гост на Астън Вила. „Сините“ финишират на 4-ата позиция с 67 точки, като днес бяха изместени от третата позиция от Ливърпул (69), който се справи на „Анфийлд“ с Кристъл Палас (2:0). Челси можеше да остане извън зона Шампионска лига, но Лестър загуби у дома с 2:4 от Тотнъм и остава на 5-ото място.

Челси започна много агресивно срещата, като действията в първите минути се развиваха предимно в половината на домакините. В 8-ата продължителна атака на гостите завърши с удар на Мейсън Маунт, който бранител успя да блокира.

Три по-късно Вернер не успя да нанесе точен удар от близка дистанция.

Натискът на „сините“ се засилваше, но отбраната на Вила се справи с офанзивата на отбора на Томас Тухел.

В 29-ата Макгин отне топката от Ковачич, след което напредна в половината на Челси и пробва далечен изстрел, като топката мина близо до целта.

Въпреки услията на Челси да отбележи на „Вила Парк“, именно гостите бяха догонващи в резултата на почивката. В 43-ата минута Мат Таргет центрира по земя от корнер, Бертран Траоре не бе покрит от бранител и с техничен удар прати в горния десен ъгъл, топката се отби в напречната греда и влезе в мрежата – 1:0.

На почивката Тухел смени вратаря Менди, който явно бе получил контузия през първата част.

Офанзивата на Челси продължи и след почивката. В 47-ата гостите организираха бърза контра, Вернер комбинира с Пулишич, който нанесе удар, топката се отби в Мат Таргет, след което мина покрай дясната греда в корнер.

Ситуацията за гостите се влоши още повече в 51-ата, когато Жоржиньо фаулира Траоре в наказателното поле и бе отсъдена дузпа, която Ануар Ел Гази превърна в гол минута по-късно.

В 59-ата Тимо Вернер се разписа, но попадението му бе отменено заради засада на Аспиликуета, който даде головия пас.

Влезлият като резерва Кай Хавертц направи сериозен пропуск в 68-ата, като от няколко метра не успя да насочи в мрежата.

В 70-ата минута Пулишич направи двойно със Зиеш на десния фланг, след което центрира на далечната греда, където Бен Чилуел прати към вратата, стражът на Вила успя да хване кълбото, но не и преди да е минало голлинията – 2:1.

Малко по-късно „сините“ имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Мингс, но такава не бе отсъдена.

В 87-ата минута Чилуел бе близо до второто си попадение, но Мартинес реагира добре и спаси.

Минута преди края на редовното време Аспиликуета получи директен червен картон, след като удари без топка Грийлиш.