Черно море би само с 1:0 Царско село и влезе в топ 6
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тимът на Черно море надигра с минималното 1:0 отбора на Царско село в първи мач от 24-ия кръг на efbet Лига. Срещата се игра на стадион ‘Тича’, а домакините пропуснаха доста възможности за втори гол.

В 12-ата минута гостите от София създадоха първото по-сериозно положение пред една от двете врати. Ивайло Марков центрира в наказателното и Будинов стреля с глава, но не затрудни вратаря на “моряците”. В следващите минути играта бе равностойна. Така се стигна до 32-рата минута, когато домакините откриха резултата. Голмайсторът бе капитанът на Черно море Даниел Димов. Той буквално бе оцелен с топката от своя съотборник Матиас Курьор, като се получи рикошет и вратарят на гостите нямаше как да реагира – 1:0.

До края на полувремето Черно море имаше два отлични шанса за втори гол, но Илиан Илиев-младши и Матиас Курьор пропуснаха да отбележат.

Десет минути след подновяването на играта Илиан Илиев шутира опасно, но ударът му бе в аут. В 62-рата минута Енрике шутира от пряк свободен удар, ала стражът на гостите се намеси добре. Дванадесет минути преди края на двубоя Курьор комбинира с Панайотов, чийто удар обаче бе много неточен.

В продължението на мача Денислав Ангелов пропусна чудесна възможност за гол, но и вратарят на гостите Джони Пласид се намеси чудесно.

Със спечелените три точки, Черно море се настани на 6-ото място с актив от 37 точки, измествайки Берое, който също има 37 пункта, но “моряците” спечелиха директния мач от първия полусезон. Царско село пък остана на 11-ата позиция с 22 точки.