Черно море и ЦСКА с 0:0 след здрава битка на “Тича”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" с отменен гол заради засада, варненци се отдалечават от върха

Черно море и ЦСКА не успяха да стигнат до трите точки в двубоя от 10-ия кръг на българското първенство, като мачът завърши при резултат 0:0. Така “моряците” запазиха невероятната си серия на “Тича”, където са непобедени от края на сезон 2022/2023.

С това равенство, отборът на Илиан Илиев събра 19 точки и заема третото място в класирането. ЦСКА, воден от Александър Томаш, прекъсна серията си от две поредни загуби от варненци, но остана на 11-то място с 10 точки.

Мачът предложи няколко напрегнати моменти, като в 25-ата минута Тибо Вион центрира остро от корнер, а Матиас Фаетон засече топката на близката греда, но я прати покрай вратата. В 70-ата минута Аарон Исека отбеляза гол за ЦСКА, след като бе изведен от Тобиас Хайнц, но попадението бе отменено поради засада. Исека пък получи жълт картон заради бурната си реакция на решението.

В заключителните минути на мача Исека отново се прояви с добър пас към Зюмюр Бютучи, който шутира към вратата на Черно море, но вратарят Георги Георгиев спаси удара и осигури точката за своя отбор.