Черно море не може да бъде спрян – победи и Лудогорец на “Тича”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Цветомир Панов донесе успеха на "моряците" и ги върна на върха в efbet Лига

Черно море надви шампиона Лудогорец с резултат 1:0 в среща от шестия кръг на efbet Лига. В герой за домакините се превърна бившяит футболист на “орлите” Цветомир Панов, който вкара единствения гол в мача през второто полувреме. Успехът върна “мрояците” на първото място в класирането, като те делят тази позиция с Локомотив Пловдив, като за момента двата тима имат еднаква положителна голова разлика.

Мачът в морската ни столица бе много оспорван. През първата част двата тима пропуснаха няколко ситуации за попадение – Текпетей не успя да се разпише за гостите от удобна позиция от фаул, а Мазир Сула и Атанас Илиев направиха пропуски за “моряците”.

В 56-ата минута Черно море порази вратата на съперника. Алекс Фернандес комбинира с Цветомир Панов, който напредна с топката и с удар с десния крак я прати в мрежата на Слуга – 1:0.

Черно море продължи да играе много добре и притискаше съперника. Варненци почти не допуснаха ситуации пред вратата си. В края на срещата Игор Пластун от Лудогорец бе изгонен с директен червен картон, след като фаулира грубо Машадо.

“Моряците” запазиха аванса си до последния съдийски сигнал и се поздравиха с пета победа за сезона. Черно море събра 16 точки от 18 възможни и лети високо. В следващия кръг тимът на Илиан Илиев има тежко гостуване на ЦСКА.

Лудогорец пък вече изостава с 7 точки от първото място. “Орлите” са с мач по-малко. В четвъртък те приемат Аякс в плейофите на Лига Европа, а след това имат мач с Берое, който е възможно да бъде отложен. Вижте как можете да гледате мачове на живо от Първа лига в приложение на bet365.