Черно море не остави шансове на Дунав в Русе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Черно море надигра Дунав с 2:0 като гост в Русе в двубой от 21-вия кръг на родното ни първенство. “Моряците” вкараха по едно попадение през двете полувремена чрез Патрик Андраде и Матиас Курьор.

В 5-ата минута на срещата тимът на Черно море излезе напред в резултата. Защитата на Дунав първоначално се справи с атаката на “моряците”, но избитата топка попадна на крака на Патрик Андраде, който с мощен шут не остави шансове на Благой Макенджиев.

Воденият от Илиан Илиев отбор бе по-активен на терена и можеше да вкара втори гол в 29-ата минута. Националът Мартин Минчев излезе на добра позиция и шутира, но топката се отби в гредата. “Моряците” продължиха да доминират и владееха повече топката, като Дунав не успя да се противопостави на съперника до почивката.

Второто полувреме не бе много по-различно и гостите отново имаха инициативата. В 53-ата минута завърналият се в Черно море Матиас Курьор вкара второ попадение, след като преди това Макенджиев спаси удар на Иса, но стражът на Дунав нямаше как да се намеси и при шута на Курьор.

В доста бавно темпо двата тима доиграха срещата, а ново попадение не падна. Черно море събра 32 точки в своя актив след победата в Русе, с което прогресира до 5-ото място в класирането и изостава на 8 точки от топ 4. Дунав пък остана на 12-ата позиция с актив от 17 пункта.