Черно море пропиля два гола аванс и направи реми с Царско село
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Варненци водеха с 3:1, но допуснаха изравняване в последните минути

Черно море пропиля два гола аванс и взе само точка от гостуващия Царско село в мач от плейофите на efbet Лига. Варненци поведоха с 3:1 до почивката, а в началото на второто полувреме направиха няколко сериозни пропуски. В последния четвърт час „царете“ се хвърлиха в атака и в крайна сметка се добраха до точката. Черно море е седми в класирането с 41 точки, докато Царско село е с 35.

Домакините бяха по-активни след първия съдийски сигнал, като в 7-ата минута Васил Панайотов се възползва от грешка в отбраната на „царете“ и с точен удар от дъгата на пеналта откри резултата.

Зе Гомеш можеше да удвои в 14-ата, но след негов удар в долния десен ъгъл вратарят Пласид отклони съвсем леко, което се оказа решаващо да не получи ново попадение.

Андерсон Кордейро се справи с Цветомир Панов в 17-ата, след което Димитър Костадинов получи топката и вкара изравнителен гол.

Три по-късно „моряците“ възстановиха аванса си. При центриране на Илиан Илиев-младши в близост до ъгловото флагче, Влатко Дробаров отбеляза красив гол с глава за 2:1.

Грешка на Джони Пласид в 33-ата можеше да доведе до нов гол, но Илиев избърза и опита прехвърлящ удар, пращайки във вратаря.

В 43-ата Васил Панайотов изпълни бързо фаул в половината на Черно море, последва бърза атака на „моряците“ по десния фланг, след което Андраде асистира на Илиан Илиев-младши, който оформи 3:1 на края на първото полувреме.

В първия четвърт час след почивката варненци се настаниха трайно в половината на Царско село, като в 56-ата гредата спаси гостите след удар на Андраде, а в 62-ата Пабло Гарсия нацели десния страничен стълб след удар от фаул.

Емануил Манев пропусна от чиста позиция да намали пасива на своя тим в 70-ата, това обаче стори Лъчезар Балтанов пет по-късно, вкарвайки за 2:3.

В 84-ата вратарят Георги Георгиев спаси удар на Панайотис Лука, но нямаше какво да стори при добавката на Емануил Манев.

Динамиката се запази до края на двубоя, но без да има повече попадения.