Добави коментар
Моряците смятат, че реферът и асистентите му са повлияли на изхода на срещата в Кърджали

Ръководството на Черно море планира да подаде жалба срещу съдийската бригада, начело с Георги Кабаков, ръководила срещата от 20-ия кръг в Първа лига срещу Арда, информира официалният сайт на Моряците.

Вчера съставът на Илиан Илиев отстъпи с 1:0 при гостуването в Кърджали.

В Черно море са на мнение, че арбитърът Кабаков и неговите помощници са повлияли с отсъжданията си на крайния изход на мача.

Ето и цялото становище:

Ръководството на Черно море възнамерява да подаде жалба срещу съдийската бригада, ръководила двубоя срещу Арда в Кърджали. От клуба смятат, че реферът Георги Кабаков и неговите помощници са повлияли с отсъжданията си на крайния изход на мача.

От ПФК Черно море имат претенции за единствения гол в срещата, паднал в края на първото полувреме. Тогава при атака на Коконов топката напусна очертанията на терена, но тъч не бе отсъден, въпреки че страничният съдия и четвъртият рефер бяха много близо до ситуацията.

Освен това варненци претендират за две неотсъдени дузпи в тяхна полза. Първата е за очевадна игра с ръка в наказателното поле пред погледа на Георги Кабаков, независимо, че топката срещна ръката на футболист на Арда след удар на негов съотборник.

Втората е в заключителните минути на двубоя и ако беше отсъдена, това със сигурност можеше да промени крайния резултат. При много по-безобидна ситуация, близо до аутлинията в мача срещу ЦСКА на стадион „Българска армия“ за Купата на България, беше отсъдена дузпа срещу варненци.

Съдийските грешки в ущърб на Черно море през настоящия шампионат стават все повече и клубът сезира в това трайна тенденция и двоен аршин при отсъжданията на реферите в двубоите на “моряците”.

 

Добави коментар
Гласувай: