Черно море разби Славия, изравни се по точки с Локо Пловдив на върха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Моряците" постигнаха четвърта победа през сезона

Черно море записа успех с 5:1 като гост на Славия в двубой от петия кръг на efbet Лига. С тази разгромна победа воденият от Илиан Илиев отбор се изравни по точки с Локомотив Пловдив на върха в класирането – двата тима имат по 13 пункта след 4 победи и 1 реми през кампанията.

“Моряците” бяха по-добрият тим на стадион “Александър Шаламанов” и заслужено спечелиха трите точки. Още в 4-ата минута Черно море откри резултата, наказвайки грешка на съперника. Венци Керчев не успя да изнесе топката и допусна грешно подаване, като Матеус Машадо открадна кълбото и не остави шансове на Николай Кръстев за 0:1.

В 22-рата минута Машадо отбеляза второ попадение. Офанзивният футболист на “моряците” реализира с лекота с десния крак за 0:2.

Славия върна едно попадение с гол на бранителя Виктор Генев в 37-ата минута. Опитният защитник засече центриране на Галин Иванов и прати топката в мрежата на Иван Дюллгеров – 1:2.

Първият гол през втората част падна в 62-рата минута Пабло Алварес се разписа от дузпа за 3:1 в полза на гостите.

До края на срещата Черно море продължи да бъде по-добрият отбор, а и игра с човек повече в заключителните минути, след като халфът на “белите” Иван Минчев бе изгонен.

В 90-ата минута резервата Алекс Фернандес със страхотен шут от 20-на метра направи резултата 1:4.

В петата минута от добавеното време Исмаил Иса вкара и пети гол за варненци, с което оформи крайния резултат 1:5.