Черно море с остра критика към съдийството на Гидженов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Моряците публикуваха декларация, в която наричат критерия на арбитъра "странен"

Черно море публикува на клубния си сайт декларация, в която изразява недоумение от начина, по който реферът Радослав Гидженов е ръководил срещата на Моряците с ЦСКА София през уикенда.

В двубой от Първа лига, игран на “Българска армия” съставът на Илиан Илиев отстъпи с 1:0, но варненци останаха крайно недоволни от редица съдийски отсъждания.

7 Спорт предоставя становището на Черно море без редакторска намеса:

Съдията Радослав Гидженов демонстрира странен критерий за показване на картони в двубоя от 18-ия кръг на efbet Лига между отборите на ЦСКА и Черно море. Главният рефер предупреждаваше официално футболистите на двата отбора по различен начин, като на моменти правилата на футболната игра сякаш не съществуваха. “Моряците” бяха декорирани в жълто за най-малкото, докато нарушенията на играчите на домакините бяха подминавани с лекота.

Спестяването на картони във въпросния мач бе очевадно, като на моменти дори накъртващо. Обикновено сме свикнали срещу Черно море да се показват официални предупреждения в ситуации, в които вече няма как да се спести картон, докато преди това и още повече след – всичко остава в графата “невидял”.

Ето някои от фауловете на само един футболист на ЦСКА – Тибо Вион, които Гидженов не посмя да декорира в жълто. Може би защото трябваше да прати френския футболист под душовете много преди края на срещата на “Българска армия”.