Черно море се изравни с шестия в efbet Лига след победа у дома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Моряците" се наложиха с 1:0 над Царско село на "Тича"

Черно море се наложи с минималното 1:0 над Царско село в последния двубой от 21-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата на „Тича“ отбеляза Стефан Велев в 30-ата минута. Така тимът на Илиан Илиев събра 28 точки и се изравни с шестия в класирането на efbet Лига ЦСКА 1948. Царско село остава на 8-ата позиция с 24 точки.

В 12-ата минута Илиан Илиев напредна отляво и центрира в пеналта, Иван Бандаловски със скок засече топката, но я насочи към вратата, за късмет на гостите тя срещна напречната греда.

Три по-късно Карим Роси комбинира с Димитър Костадинов, който нанесе хубав удар от въздуха, но прати в ръцете на вратаря Георгиев.

Файсел Касми опита шут извън пеналта в 24-ата, кълбото се отклони в крака на Бандаловски, но Джони Пласид показа отличен рефлекс и успя да парира.

В 30-ата Димитър Костадинов финтира играч на варненци в наказателното поле и стреля в близост до точката за дузпа, но стражът на „моряците“ изби. Последва светкавична контра на домакините по десния фланг, Васил Панайотов получи на изгодна позиция, но Пласид отново спаси. Топката обаче попадна във влизащия на скорост Стефан Велев, който с точен удар откри резултата.

Динамиката се запази до края на полувремето, като Зе Гомеш имаше шанс да удвои в 43-ата след удар от воле, но стражът на Царско село се справи, а в добавеното време португалецът от чиста позиция би в Пласид, който се справи и в тази ситуация.

Положенията липсваха през второто полувреме, като в 70-ата влезлият от резервната скамейка Пабло Гарсия отправи неточен удар и топката мина покрай десния страничен стълб.

„Моряците“ не бяха затруднени до края на двубоя и задържаха преднината си, поздравявайки се с победата.