google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Головете за тима на Илиан Илиев отбелязаха Закария Беншаа и Алекс Фернандес през първото полувреме.

Тимът на Черно море надделя над Созопол с 2:1 в контролна среща, която се състоя на стадион “Младост”.

Точни за “моряците” бяха Закария Беншаа и Алекс Фернандес през първата част, а Ласидес Мендес намали през второто полувреме за “небесносините”.

Ето какво написаха от Черно море на своя официален сайт за развитието на мача:

“Черно море създаде първата опасност в мача. В 7-ата минута Лъчезар Йорданов изведе Закария Беншаа на добра позиция, но нападателят от близо стреля в аут.

В 13-ата минута Николай Златев центрира от корнер, а Наско Янков с глава стреля в страничната греда.

В 19-ата минута Черно море поведе в резултата. Лъчо Йорданов изведен Закари на чиста позиция и той реализира за 1:0. В 32-рата минута Петър Иванов получи пас в дълбочина по десния фланг, настигна топката до аут линията и я върна към дъгата на наказателното поле, където Алекс Фернандес финтира бранител и стреля в далечния ъгъл за 2:0. В 42-рата минута Калин Георгиев стреля от добра позиция, но топката мина над вратата. В последната минута на първата част Закария Беншаа излезе сам срещу вратаря на гостите и тръгна да го лъже, но стражът успя да се протегне и да вземе топката от краката на нападателя на “моряците”. Веднага след това Лъчо Йорданов опита да стреля от движение, но малко не му достигна да реализира трети гол за варненци.

Край на първото полувреме.

Начало на второ полувреме.

В 47-ата минута Закария отне топката от бранител в половината на Созопол, нахлу в наказателното поле и стреля по диагонала, но вратарят на гостите успя да спаси. Веднага след това след изстрел на футболист на втородивизионния отбор, топката срещна ръката на Петър Иванов в наказателното поле, но главният рефер прецени, че няма умисъл и не отсъди дузпа.

В 62-рата минута Созопол намали резултата. Футболист на Созопол стреля от дистанция, Георги Георгиев изби топката, тя попадна в Ласидес Мендес, който от около точката на дузпата реализира за 2:1. В 78-ата минута Николай Златев стреля от пряк свободен удар, но прати топката над вратата. До края на срещата Черно море създаде няколко добри атаки, които обаче не успя да завърши по най-добрия начин.”

Съставът на Черно море: Георги Георгиев, Росен Стефанов, Наско Янков (57-Александър Георгиев) , Мартин Дичев, Петър Иванов, Мимито Биаи, Калин Георгиев, Николай Златев, Алекс Фернандес, Лъчезар Йорданов (67-Марин Петков), Закария Беншаа.