google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Атанас Илиев отбеляза в четвърти пореден мач и донесе успеха на "моряците"

Черно море постигна успех с 1:0 над Ботев Пловдив във втория мач от програмата на 11-ия кръг на efbet Лига. ‘Моряците’ постигнаха осмата си победа през сезона и се върнаха на верния път след ремито с ЦСКА 1948 в миналия кръг.

Единственото попадение в двубоя срещу “жълто-черните” вкара Атанас Илиев през първото полувреме. С този успех Черно море се доближи на точка до лидера Локомотив Пловдив, докато Ботев остана с 9 пункта на 12-ото място.

Още в началните секунди на срещата домакините пропуснаха да поведат чрез Атанас Василев. В 8-ата минута вратарят на гостите Даниел Кайзер отрази удар на Мазир Сула.

В 19-ата минута Черно море поведе в резултата. Антоан Конте не прецени добре топката и тя се озова в Атанас Илиев, който от чиста позиция се разписа за 1:0.

Малко след това Наско Илиев пропусна да вкара втори гол, след като ударът му с глава бе неточен. Черно море продължи да натиска съперника си и Едгар Пашеко направи нов пропуск за домакините.

През второто полувреме Черно море продължи да бъде по-добрият отбор. Василев и Сула направиха пропуски до средата на частта. В 74-ата минута Атанас Илиев също не успя да се разпише за втори път.

Ботев Пловдив така и не демонстрира, че има сили да се бори за точка от срещата. “Жълто-черните” допуснаха ново поражение и останаха близо до дъното на класирането на Първа лига.