Черно море търси победа и “залепване” за второто място
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Моряците пред изравняване на впечатляващ рекорд от 11 поредни мача без загуба

Черно море посреща ЦСКА 1948 в среща от 18-ия кръг на efbet Лига, осъзнавайки че победа би доближила отбора само на една точка от втората позиция във временното класиране.

В момента тимът от Варна е трети с 29 точки, докато вторият – ЦСКА София, е с актив от 33.

Моряците са в серия от 10 поредни мача без загуба в първенството, като за последен път усетиха вкуса на поражението на 11 септември, когато отстъпиха с 0:2 при визитата на шампиона Лудогорец.

Ако днес успеят да избегнат загубата, варненци ще запишат поредица от 11 мача без загуба, което се е случвало досега едва два пъти в историята им – през сезони 1968/1969 и 2008/2009 година.

Съставът на Илиан Илиев излиза и с психологическо предимство от победата над ЦСКА 1948 с 3:2 като гост през август.

Черно море е отборът с най-солидната отбрана през този сезон – в изиграните 17 мача допусна само 11 гола.

От редиците на домакините ще липсват Стефан Велев, който продължава да лекува травма, както и Сами Ел Анаби, Росен Стефанов, Павел Георгиев, Джеваро Непонусено и Фоде Гираси.

Гостите ще бъдат без контузените Илиев и Лясков. Добрите новини за предводителя на ЦСКА 1948 Николай Киров са завръщането на звездата Галин Иванов, който изтърпя наказание, и Крум Стоянов, чиято травма отшумя.

Домакинската победа е най-вероятна според букмейкъра bet365.com – коефициентът за успех на Черно море е 1.80, докато вероятността ЦСКА 1948 да си тръгне с трите точки е оценена с 4.50. Ставката за равенство е 3.60.

Типстърите на 7 Спорт прогнозират домакинска победа и двубой с ниска резултатност.