google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лондонският клуб пренебрегна интереса на четири клуба от Серия А към Якуб Кивиор

Според информация на италианското издание Tutto Mercato Web, полският национал Якуб Кивиор е бил популярно име сред клубовете от Серия А през летния трансферен прозорец. Болоня и Интер са направили оферти за подписа на защитника на Арсенал. Освен това Фиорентина и Наполи са отправили запитвания за 24-годишния футболист.

“Артилериситите” баче отхвърлиха всички оферти за своя бранител, тъй като не искаха да го продадат през летния трансферен прозорец. Якуб Кивиор не успява да пробие в тима на Микел Артета, откакто се присъедини към Арсенал от Специя през януари 2023 г.

В интерес на истината трансферът на полския централен защитник  на “Емиратс” дойде малко неочаквано, въпреки че клубът от Северен Лондон го използва за алтернатива на Габриел Магалаеш.  24-годишният защитник може да играе като централен бранител и на левия бек, намирайки успех като краен защитник по време на престоя си в Арсенал.

Кивиор е играл 38 пъти досега за отбора от Висшата лига, като се е отчел с два гола и три асистенции. Но след като е записал общо 2092 минути игрово време за Арсенал за 18 месеца, той обмисляше напускане през лятото, особено след като Рикардо Калафиори пристигна от Болоня и Юриен Тимбър си възвърна формата. Но въпреки че няколко клуба от Серия А са искали футболиста, той остава в Арсенал и ще се бори за повече игрово време при ‘топчиите’.