Четири клуба от Висшата лига в битка за германски нападател
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Астън Вила и Челси изпреварват Ливърпул и Манчестър Юнайтед в надпреварата за подписа на 21-годишния нападател Максимилиан Байер

Според информация на медията Sport Bild, отборите на Астън Вила, Челси, Ливърпул и Манчестър Юнайтед се интересуват от привличането на Максимилиан Байер от Хофенхайм през летния трансферен прозорец. Бирмингамци и “сините” от Лондон са фаворитите за осигуряване на услугите на германския нападател.

Максимилиан Байер се утвърди като един от най-добрите млади играчи в Бундеслигата през последните 12 месеца. Родом от Бранденбург ан дер Хавел, 21-годишният младеж премина през доста академии, преди да се изгради като играч в Хофенхайм. Той дебютира в първия отбор като 17-годишен през февруари 2020 г., но трябваше да изчака до сезон 2023/24, за да се утвърди в състава.

Байер беше изключителен миналия сезон, като допринесе за 19 гола в 33 срещи в Бундеслигата. Младият нападател вкара 16 пъти, като същевременно направи три асистенции. Прогресът на младежа привлече вниманието на топ отбори от Висшата лига като Астън Вила, Челси, Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

Астън Вила наскоро се включи в надпреварата за подписа на Максимилиан Байер. Клубът от Бирмингам вероятно ще се раздели с Джон Дюран през летния трансферен прозорец, което ще наложи привличането на нов нападател. Така Макс Байер се очертава като важна цел за Астън Вила. Що се отнася до Челси, те имат желание да подпишат с голаджия през това лято и са отправили запитване за германския нападател. Съобщава се, че двата отбора вдоят пред Ливърпул и Манчестър Юнайтед в битката за подписа на таланта на Хофенхайм.