google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Албанецът Ледио Пано оглавява тази класация с 50 отбелязани дузпи от 50 изстрела от бялата точка

Изпълнението на дузпа може да бъде стресиращо преживяване за някои футболисти. Една грешка може да превърне герой в грешник и все пак някои играчи изглеждат почти имунизирани срещу напрежението. В тази статия предстаяме играчи, които никога не са пропускали дузпа през цялата си кариера. Тези футболисти могат да се похвалят с перфектна статистика от бялата точка, като притежат страхотно хладнокръвие и убийствена прецизност.

Яя Туре (15 вкарани дузпи)

Малко халфове са имали влиянието върху футбола, каквото Яя Туре имаше по време на славната си кариера. Независимо дали беше в центъра на халфовата линия на Манчестър Сити в английската Висша лига или в националния отбор на Кот д’Ивоар, Туре излъчваше спокойствие и в същото време имаше доминиращо присъствие на терена. И това спокойствие се простира до изпълнението на дузпи, при които той нито веднъж не пропусна. Туре е изпълнил 15 дузпи в своята кариера и е вкарал всяка една от тях. И още по-впечатляващо е, че всеки път, когато Яя вкарваше дузпа, неговият отбор печелеше или изравняваше мача

Овидиу Херея (19 вкарани дузпи)

Румънският футбол е създал много големи таланти, но малцина могат да се похвалят с майсторството при изпълнение на дузпи като Овидиу Хереа. Известен със своите технически способности и креативност в халфовата линия, Херея също си спечели репутацията на безупречен изпълнител на дузпи. През цялата си кариера, играейки за клубове като Рапид Букурещ и Конкордия Киайна, Херея никога не пропуска дузпа. Румънският футболист е вкарал 19 пъти при 19 опита от 11-метровия наказателен удар.

Иван Кръстанович (30 вкарани дузпи)

Иван Кръстанович може и да не е известно име във футболните среди по света, но в Хърватия той е легенда с удивителната си способност да вкарва голове в моменти от голямо значение. Кръстанович, който е играл за няколко хърватски клуба, включително Динамо Загреб и Славен Белупо, има безупречен рекорд при изпълнението от бялата точка. Той е изпълнил повече от 30 дузпи в кариерата си и е реализирал всичките, така че има 100% успеваемост.

Ледио Пано (50 вкарани дузпи)

За албанските футболни фенове Ледиа Пано заема специално място. Бившият полузащитник, син на албанската футболна легенда Панайот Пано, изгради собствено наследство в играта, до голяма степен благодарение на класата си при изпълнение на дузпи. През цялата си кариера Пано никога не пропуска дузпа, което го прави един от малкото футболисти, които се пенсионират с перфектен резултат от дузпа. Във време, в което албанският футбол не беше толкова известен в световен мащаб, световният рекорд на Пано от 50 вкарани дузпи от 50 опита не получи вниманието, което определено заслужаваше в международен мащаб.