Четирима от Бела с травми преди гостуването в Кресна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Таушанов, Ж. Димитров, Смилков и Ат. Димитров с проблеми след победата над Вихрен

Наставникът на Беласица Саша Симонович е изправен пред сериозни кадрови проблеми преди днешното гостуване на Перун (Кресна) в среща от 15-ия кръг на Югозападната Трета лига.

Четирима от основните играчи на сръбския специалист получиха травми по време на победата с 2:1 над Вихрен (Сандански) в сряда и до последно тяхното участие в днешния дуел ще бъде под въпрос.

Капитанът Марти Таушанов тренира на облекчен режим заради контузия в коляното. Живко Димитров е с подут глезен и изобщо не се включи в тренировката в четвъртък, а невъзстановени са също Александър Смилков и Атанас Димитров.

Четирима от Бела с травми преди гостуването в Кресна 1

“Ситуацията не е добра, но няма време за оплакване,” коментира ситуацията Симонович. “В последния момент ще решаваме кой е в състояние да влезе в групата. Познаваме играта и възможностите на съперника, мачът няма да бъде лек.

“Срещу челниците всеки иска да се докаже и се влага максимално. За мен е по-важно обаче ние в каква формация ще бъдем. Ако момчетата с контузии не успеят да се възстановят, има футболисти на резервната скамейка, които чакат своя шанс и със сигурност някои ще го получат.”

В рамките само на няколко дни Бела записа две изключително ценни победи (в събота петричани разгромиха Велбъжд (Кюстендил) с 4:0) и отново погледнаха към върха на класирането.

Момчетата на Симонович са четвърти с 30 точки, пет по-малко от временния лидер Марек (Дупница), но и с мач по-малко. Днес Марек гостува на Балкан (Ботевград).

Перун също е изправен пред трудности при избора на стартов състав. Твърдо аут до края на есенния дял на първенството са централните бранители Красимир Ангелов (с травма в глезена) и Петър Крушалийски (счупена костица на стъпалото).

В отсъствието на двамата най-вероятно в игра ще се появи Десислав Токов, който до миналия сезон игра за Беласица.

“Скачаме здраво срещу един от силните отбори в групата, защото нямаме какво да губим и трескаво се нуждаем от точки. 12 точки на този етап не  стигат за нищо, ако желаем за оцелеем в Трета лига и догодина”, сподели Марин Златков от щаба на кресненци.