Четирите детайла от тренировката на Юнайтед преди финала в ЛЕ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хари Магуайър почти сигурно отпада за мача, още не е ясно кой ще е титулярният вратар

Манчестър Юнайтед проведе последната си официална тренировка в Гданск преди утрешния финал в Лига Европа срещу Виляреал.

Ето четирите неща, които направиха впечатление по време на заниманието на “червените дяволи” малко повече от 24 часа преди сблъсъка за трофея:

1. Хари Магуайър не е готов

Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър все още е далеч от състояние, което да му позволи да вземе участие във финала. Защитникът получи контузия на глезена и Оле Гунар Солскяер се надяваше, че той ще може да вземе участие поне в последното занимание на тима, но това не се случи. Бранителят остана на скамейките по време на цялата тренировка.

Най-вероятно Солскяер ще изчака възможно най-дълго, за да се консултира финално с лекарите на тима и да разбере дали има шанс да използва капитана си във финала, но процентите за това изглеждат все по-малки.

2. Кавани се превръща във все по-голям лидер на отбора
Четирите детайла от тренировката на Юнайтед преди финала в ЛЕ 1
Едисон Кавани е един от най-възрастните футболисти в състава на Юнайтед. С неговите 34 години, той призна наскоро, че това е отговорност, а по време на тренировката той постоянно наставляваше съотборниците си и ги караше да се раздават допълнително.

“Сега, аз съм най-възрастният играч и това е огромна мотивация за мен. Кара ме да се старая още повече по време на тренировките”, призна той преди седмица.

3. Фъргюсън наблюдава отблизо отбора
Четирите детайла от тренировката на Юнайтед преди финала в ЛЕ 2

Преди голям финал на европейски клубен турнир, малко са хората, които са по-подходящи за компания от великия Сър Алекс Фъргюсън. Легендарният мениджър на “червените дяволи” присъства на трибуните на стадиона и изгледа внимателно как се подготвят футболистите. Солскяер също призна, че присъствието на Фъргюсън до отбора е от голяма полза. “Само да е покрай нас докато ядем в ресторанта е голяма полза. Сигурен съм, че ако футболистите се чудят за нещо, винаги могат да го попитат. Той винаги е отворен към това, защото Юнайтед е отборът на сърцето му”, заяви той.

4. Титулярният вратар все още не е избран
Четирите детайла от тренировката на Юнайтед преди финала в ЛЕ 3
Ден преди големия финал, си личи, че Солскяер все още не е решил кой ще започна под рамката на вратата му. Мениджърът все още обмисля кой ще е по-добрият избор – Дийн Хендерсън или Давид Де Хеа. И двамата футболисти имаха централна роля по време на тренировката и не изглеждаше, че някой има предимство в подготовката за мача, което води до извода, че все още не е взето окончателно решение кой ще брани мрежата на англичаните.