google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимовете на двете супер звезди - Барселона и Ювентус, отпаднаха на осминафиналите

Елиминирането на Барселона и Ювентус на осминафиналите в Шампионската лига е факт. Каталунците бяха изхъврлени от най-престижната европейска надпревара от Пари Сен Жермен, а Бианконерите се провалиха срещу Порто.

Отпадането на двата гранда пък означава, че за първи път от 16 години насам четвъртфиналите в топ-турнира на Стария континент ще се проведат без тимове на супер звездите на съвременния футбол – Лео Меси и Кристиано Роналдо.

Във всеки един от последните 15 сезона, тимът на поне един от знаменития тандем достигаше до 1/4-финалната фаза в турнира. Нещо повече, в този период успяда да вдигнат трофея общо 9 пъти.

Роналдо стъпи на върха пет пъти, като първият му триумф бе с екипа на английския Манчестър Юнайтед – през 2008 година, а след това последваха четири успеха с Реал (Мадрид).

Меси пък спечели Шампионска лига с Барса в четири сезона, но трябва да се отбележи, че при първия от тях – през 2006 година, той не намира място в групата за финалния мач. Тогава обаче той записва 6 мача и един гол в турнира и получава шампионски медал.

В Европа пък се питат дали не е дошло времето за предаването на щафетата, визирайки впечатляващите игри на младите звезди Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд, чиито тимове – Пари Сен Жермен и Борусия Дортмунд, продължават в турнира тази година.